Home / Hem / Väggklocka idéer
Väggklocka idéer

Väggklocka idéer

Väggklocka idéer

En väggklocka är ett underbart tillskott till alla hem. Ibland kan det vara svårt att fylla i tomt väggutrymme, särskilt under renoveringar eller om du just har flyttat in i ett nytt hem.

En väggklocka är dock ett funktionellt val som också kan fungera som ett dekorativt accentstycke eller ett djärvare uttalande. Läs följande sju experttips som hjälper dig att välja den perfekta väggklockan för ditt utrymme.

Hur stor ska en väggklocka vara?

Den idealiska storleken på dina väggklockor beror på om du vill att de ska fungera som en delikat accentbit i din övergripande inredning eller om du vill att din väggklocka ska fungera mer som en uttalande bit som står i centrum. Väggklockor är i genomsnitt mellan 10 och 30 tum.

 • Till en delikat accent, Välj en liten eller medelstor väggklocka, något inom 10 “till 18” intervall. En snygg design kan lägga till en touch av färg eller ge glittrande tilltal som inte kommer att överväldiga dina andra designelement.
 • Till ett påstående Rör dig i en större storlek, ungefär som 24 tum eller 30 tum. Välj ett iögonfallande texturerat mönster som ett detaljerat snidade träram eller en ljus, handmålad metallram så det slår verkligen.

Hur väljer man rätt väggklockstil?

När du väl har köpt en väggklocka kommer du snabbt att upptäcka att den finns i en mängd olika stilar.

 • Om du har en modern inredning, välj en väggklocka med funktioner Metallisk ram med färg accenter. Utarbetade detaljer sprids över ansiktet klockan kompletterar denna look. I själva verket kompletterar denna typ av väggklocka också industriella miljöer.
 • Om din inställning är mer traditionell eller minimalistisk, en väggklocka som inkluderar Romerska siffror som timmesymboler fungerar bra för att förbättra den övergripande designen i din miljö.

Vilka material är väggur tillverkade av?

Plast är mest budgetvänlig Material. Tunn plast är billigast, medan tjockare alternativ är något dyrare. Plast finns i ett brett utbud av färger som gör det enkelt att matcha alla inredningsstilar, men det gör det håller inte så länge som andra material, som trä och metall.

Trä ser ut fantastiskt i rustika och bondgårdsmiljöer. Du kan hitta väggur från vanligt Tall, eukalyptus och till och med mahogny om du gillar en rikare finish. Trä är tungt så se till att du har ett stabilt väggutrymme och muskler till hands när du hänger en träklocka.

Väggklockor av metall kompletterar minimalistiska och industriella miljöer mycket bra. Polerad metall kommer att se bra ut med en mer raffinerad inredning, sett i glamorösa och sjaskiga chic atmosfärer.

Hur man väljer rätt färg för en väggklocka

En bra tumregel när du bestämmer dig för din perfekta väggklocka är Se till att färgen står i kontrast till väggens färg du kommer att hänga upp den. Om du har traditionella vita väggar, gå till mörka, djärva färger. Om du har en accentvägg med en djärv färg, välj en lättare väggklocka. För att skapa ett mer sammanhängande utseende i rummet, Se till att den ljusare eller mörkare färgen du väljer matchar en befintlig färg i rummet. Dra till exempel en mörk eller ljus färg ur mattan eller matcha väggklockan med en uppsättning accentkuddar.

Vad är olika typer av väggur?

Mekaniska klockor kräver periodisk inladdning – ibland var 14: e dag eller var sjunde dag. På grund av detta krav på extern ingång tenderar dessa typer av klockor att vara mindre exakta. Men om du gillar traditionella designelement är en mekanisk klocka värt extra omsorg.

Kvartsklockor är mer exakt än mekaniska klockor eftersom de är utrustade med en kristalloscillator som genererar exakta frekvenssignaler. Du kan använda batterier med dessa klockor – de räcker vanligtvis ungefär ett år. Detta är ett utmärkt alternativ med lågt underhåll som erbjuder högsta noggrannhet.

Atomväggklockor är extremt exakt – De regleras av atomsystemens vibrationer. du anpassa dig själv, Även med sommartid får du en pålitlig tidsresurs som du kan ställa in och glömma.

Var kan du sätta en väggklocka i vardagsrummet?

Vardagsrummet är den vanligaste och mest bekväma platsen att visa en väggklocka på. Det bästa stället att hänga upp din väggklocka är mitt i ditt största möbel. I de flesta hem är detta en lång soffa. En annan vanlig plats för att placera väggklockan är ovanför din underhållningskonsol, vanligtvis mittemot din soffa.

Hur kan du säkert hänga en tung väggklocka?

Om du väljer en stor väggklocka eller en träramklocka måste du se till att du hänger den ordentligt för att undvika säkerhetsproblem. Inte bara vill du förhindra skador på din vägg, men du vill också ha den Förhindra att väggklockan glider, faller och skadar alla i ditt hushåll. Den viktigaste nyckeln att tänka på när du hänger din väggklocka är att se till att du har tillräckligt med stöd på väggen du väljer. Följ stegen nedan för att hålla din nya väggklocka på plats:

 • Använd en bultfinder för att lokalisera stödbalkarna bakom gipsväggen.
 • Markera platsen Så du vet var du ska sätta skruven.
 • Fäst skruven med en borr. Använd mer än en för extra säkerhet.
 • Lägg på klockan och njut av att veta att du har rätt säkerhetsåtgärder på plats.

Sista ordet

Att ha en god grundläggande förståelse för olika storlekar, färger och material på väggur kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken riktning du ska handla din väggklocka i. Kom ihåg att om du letar efter en väggklocka som är iögonfallande. , välj ett stort, meningsfullt stycke som kontrasterar din väggfärg. Välj annars en väggklocka som passar in i din övergripande inredning.

På nolltid kommer du att berätta tiden medan du njuter av det unika arrangemanget som du har skapat i ditt hem!

DIY väggklocka idéer för dekoration - dle-destek.com 2020 | Diy.
Pin av Jenn Ruberg på Mitre 10 - Fantastiska idéer | Skovägg, Diy.
Dags att göra själv: 10 enkla självstudiekurser för väggklockor | Diy klockvägg, vägg.
De fantastiska och spännande DIY-väggklockidéerna du måste veta.
Topp 10 imponerande väggklockidéer | DIY klockvägg, väggklocka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*