Home / Hem / Vackert golv som passar alla hem
Vackert golv som passar alla hem

Vackert golv som passar alla hem

När det gäller inredning kommer hemmets golv först, men det uppskattas sällan ordentligt. Det är mycket vanligt att husägare pratar om hur mycket de älskar färgen på en vägg eller garderob, men golvval brukar blekna i bakgrunden för att ignoreras som en stödjande spelare.

Det är dock fel att tro att husgolv inte spelar någon roll. Den typ av golvalternativ du väljer måste kunna skildra ditt hems karaktär och komplettera temat och stilen för inredningen. Detta är dock inte en lätt uppgift när du tänker på det stora utbudet att välja mellan.

Vackert golv-passar-för-varje-hus-2 Vackert golv-passar-för-varje-hus

När du letar efter de bästa golvidéerna kan du vara säker på att vi kan hjälpa dig att göra saker enklare. Den här praktiska guiden för att välja rätt golv hjälper dig att göra det perfekta valet för ditt hem. Läs dem noggrant och ditt nästa våningsrenoveringsprojekt blir både trevligt och framgångsrikt.

Tänk på hur du bäst kan använda området

Vackert golv-lämpligt-för-varje-hus-1 vackert golv-passande-för-varje-hus

Du måste överväga funktionalitet och användning först. Det är viktigt att komma ihåg att golv inte är ett objekt som du vill interagera med. Varje gång du går in i ett rum hanterar du det. Fel val kan få ett rum att känna sig ojämnt. Så tänk på hur du normalt använder området.

Uppenbarligen har olika rum olika användningsområden. Så ditt badrum garanterar inte nödvändigtvis samma typ av golv som ditt kök. I själva verket kommer ett kök sannolikt att matcha en ganska fast och hård golvlösning och ett mycket mjukare och finare val kommer att behövas någonstans som ett sovrum.

För snabb och effektiv rengöring och underhåll är hårda alternativ alltid bäst (trä, kakel etc.). Om du bryr dig om att skydda miljön kan du nu investera i miljövänliga och vackra golvlösningar som bambu. Å andra sidan kan du inte gå fel med mattan när komfort och lyx är högsta prioritet.

Kök

Vackert golv-passar-för-varje-hus-6 Vackert golv-passar-för-varje-hus

I köket bör huvudproblemen vara styrka (eftersom det här är ett område med hög trafik) och användbarhet. Av denna anledning är linoleum, keramiska plattor och trägolv idealiska. I själva verket är linoleum också ett mycket prisvärt alternativ som har lättskötta ytor och ett brett utbud av stilar att välja mellan. Keramiska plattor är lika enkla att rengöra och finns i många olika stilar. Kom ihåg att keramik är resistent mot skador.

Vackert golv-passar-för-varje-hus-5 Vackert golv-passar-för-varje-hus

När du tänker på brickor finns det en handfull problem att tänka på. Om du till exempel lägger kakel på ett golv som är föremål för strukturell instabilitet kommer kakel att gå sönder.

Detta är mycket viktigt för gamla fastigheter – innan du lägger kakel i gamla hus är det bäst att byta undergolv också. Dessutom kan släta brickor bli ganska hala när de är våta. Därför är det inte ett idealiskt val för mycket små barn eller personer med funktionsnedsättning. Använd strukturerade alternativ.

Badrum områden

Vackert golv-passar-för-varje-hus-7 Vackert golv-passar-för-varje-hus

Om det finns ett rum som ser mer vatten än köket, är det badrummet. Här är linoleum, keramiska plattor, kalksten, granit och marmor vanliga alternativ. De finns i en mängd olika stilar och finns i olika budgetar.

Du borde hitta det ganska enkelt att installera kakel i ett badrum – du kan hantera det själv om du är fysiskt kapabel och har rätt kunskap.

Dessutom har keramiska plattor en enorm estetisk tilltalning och håller länge. Den enda nackdelen är att det kan vara dyrt. För husägare som vill bli ännu mer lyxiga (till exempel med marmor) är det mycket tillrådligt att söka hjälp från professionella.

Fritidsområden

Vackert golv-passar-för-varje-hus-4 Vackert golv, passar-för-varje-hus

För fritidsområden som vardagsrum och grottor är utbudet av de bästa golvbeläggningarna nästan obegränsat. Det finns inga specifika krav för denna typ av utrymme – till skillnad från badrum och kök – så i allmänhet borde du kunna välja den stil du vill ha. Medan vissa människor älskar utseendet på kakel i ett roligt rum, finns det andra som aldrig skulle drömma om att koppla av i ett rum utan en fluffig matta.

Vackert golv-passar-för-varje-hus-3 Vackert golv-passar-för-varje-hus

Det är sant att kakel kan få nästan alla delar av ett hus att se snyggt och elegant ut, men det är också ganska kallt och oförlåtligt – tänk noga innan du lägger kakel i ett rekreationsrum. För en supermysig och bekväm plats att koppla av, välj frodiga mattor.

Injicera lite personlighet

Vackert golv-lämpligt-för-varje-hus-8 Vackert golv som passar för varje hus

Det är vettigt att tro att alla praktiska golvidéer som är installerade i ditt hem är representativa för dig. Det rekommenderas dock att du tänker på balansen mellan personlighet och komfort innan du gör ditt val. Ja, det är fantastiskt att ta med din karaktär i ditt hem, men komfort och enkelt underhåll är viktigt.

Du bör älska det material du väljer och vara säker på att det kommer att gå bra med resten av ditt hem. För att uppnå detta är det bäst att välja en stil och ett vackert golvalternativ som flyter vackert ut ur vilket rum som helst utan att störa eller störa de enskilda rummen.

Ställ in din budget och håll dig till den

Vackert golv-passar-för-varje-hus-9 Vackert golv-passar-för-varje-hus

Budget är en viktig faktor vid renovering eller renovering. Eftersom kostnaden för golvlösningar kan variera mycket (beroende på vilka alternativ du väljer) är det viktigt att du ställer in en budget innan du handlar.

Medan låglaminat börjar på så lågt som $ 1 per kvadratmeter, kommer dyrare material som marmor att sätta dig tillbaka var som helst från $ 20 per kvadratmeter.

Denna variation innebär att du måste noga överväga vad du vill ha och om du har råd innan du letar efter lämpliga golvlösningar. Det första steget du måste ta är att mäta området i fråga. När du väl vet hur mycket golv du behöver kan du börja fatta förnuftiga prisbeslut. Du kan välja mellan plattor, lövträ, keramik, linoleum, mattor och mycket mer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*