Home / Hem / Turkos inredning är alltid en bra idé
Turkos inredning är alltid en bra idé

Turkos inredning är alltid en bra idé

Turkos är en av de mest lugnande och lugnande färgerna du kan använda för att göra ditt utrymme mysigare. Uppkallad efter ädelstenen, den här färgen påminner omedelbart om Tiffany-lådor och karibiskt vatten.

Därför är turkos inredning alltid en bra idé, du gissade rätt färg.

Turkos förväxlas ofta med vatten, kricka och ljusblått – det är sant att turkos är ganska lika dem, men det är fortfarande en unik färg som erhålls genom att blanda ljusblå, ljusgrön och några ljusa gula för att ge livfullhet.

Den turkosa heminredningen upplevs som exotisk och är väldigt lätt och praktisk att kombinera. När du dekorerar med turkos kan du välja en djärv och livlig stil, men också anpassa dig till mer traditionella influenser och atmosfär.

Hur designar du interiörer med turkos? Låt oss föreslå några fantastiska idéer för ett turkos vardagsrum:

Skicka ditt personliga uttalande

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé1 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Siemasko + Verbridge

Turkos är ett djärvt och imponerande val, och du bör använda det för att göra kraftfulla personliga uttalanden. Det bästa sättet att göra detta är att möblera med mattor eller fönsterbeläggningar. Du stannar dock på OTT: s högra sida genom att implementera den på möbler.

Det behöver inte ens vara svartvitt – du kan alltid göra rummet mer lekfullt genom att arbeta med olika nyanser.

symmetri

Symmetriska interiördekorer anses ofta vara de mest bekväma och välkomnande lösningarna för hemmet.

Om det är okej för dig rekommenderar vi att du gör ditt utrymme ännu mysigare genom att sprida turkos på några centralt placerade element – trasor, soffkuddar, ljuskronor etc.

Accentväggar

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé2 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Yorkshire Design Associates

Turkos är ett modernt och levande val för en accentvägg. Med sin karisma och energi kan även det mest neutrala rummet kännas positivt och roligt. Till exempel väljer många människor att lägga ljus i små och mörka kök och matsalar.

Dörrar

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé12 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Linda L. Floyd, Inc., inredningsdesign

Vi är alla överens om att första intryck är viktiga, varför turkos bör övervägas för ytterdörren först. Ju djärvare och livligare en dörr, desto mer inbjudande ser ett hem ut!

Turkos ser särskilt bra ut när den appliceras på neutrala och enkla fasader, men ser lika bra ut på mörkare bakgrunder också.

Leker med skuggor

Turkos-interiör-design-är-alltid-en-bra-idé7 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Andrea Brooks Interiors

Det finns en vanlig missuppfattning att turkos ska vara lätt för att skapa varaktiga visuella intryck. Turkos finns dock i många olika nyanser, och vilken du ska använda beror på bakgrunden den används på.

Till att börja med, föreställ dig ditt rum som en tom duk som du vill applicera färg på: ju ljusare bakgrunden desto starkare blir turkos.

Du kan uppnå samma kontrast med mörk turkos och ljus vatten, så länge du applicerar dem på rätt plats.

Kombinera turkos med andra färger

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé6 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Försök att använda färger proportionellt och undvik att använda för många ljustoner i ett enkelrum. Observera att turkos är naturligt mättad (även om den är mörkare). Använd därför endast med en enda ljus nyans.

Inspirera ditt favoritstämning

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé11 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: John David Edison Interior Design Inc.

Turkos är typiskt universellt när det gäller att skapa stämningar, och du kan blanda och matcha den med nästan vilken färg du vill.

Mjuka kombinationer av ljus vatten med lavendel eller rosa gör att rummen känns rena och lugna, medan starkare, maskulina blandningar av turkos och chokladbrun ger extra energi och spänning.

Applicera turkos efter mönster

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé8 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Kate Jackson design

Turkos kan vara din accentfärg, vilket innebär att du inte behöver köpa specifika turkosa möbler, utan använder den för att påminna människor. Det finns en mängd unika turkosmönster som gör att ditt vardagsrum verkar anslutet.

Turkos som huvudfärg i ditt vardagsrum

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé16 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Richard Luke Architects PC

Den populära lugnande effekten av turkos är därför den här färgen ofta är huvudfärgen i stora vardagsrum. Den appliceras på dominerande ytor som tapeter, soffor eller till och med mattor.

Det som är trendigt idag är att sätta upp tapeter med stora turkosa prydnader som påminner besökarna om den silke tapet som du sätter på väggarna.

Runt turkos

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé5 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Morr Interiors

Om du vill göra hela ditt utrymme turkos, applicera färgen på stora och solida delar som väggar, soffor, fönstertäckningar etc.

Ju mer av den här färgen du applicerar, desto färre mönster bör du inkludera. Undvik att använda dem på små och accentuerade delar som fotpallar, kuddar eller konstnärliga dekorationer.

Anledningen till detta är att både stora mängder vanligt turkos och upprepad applicering av fångande mönster kan ha samma spännande effekt och du vill inte att det ska få ditt rum att se rörigt och överväldigande.

Turkos konst

Som ni vet är konst ett av de bästa sätten att införa färg i ett rum, särskilt när man hänger abstrakta målningar i samtida miljöer.

Turkos är återigen en perfekt lösning eftersom den är enkel och väcker lugnet från himlen och havet. För det mesta räcker ett enda konstverk för att fånga uppmärksamhet och du behöver inte skapa ett väsen med olika färger och mönster.

Turkos pastellfärger för gardinerna

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé13 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Jerry B Smith Photography

Turkos kan komplettera dina stora fönster och mängden naturligt solljus, så länge du använder lugna och enkla nyanser som pastellfärger.

Observera att turkos redan påminner om himlen och utsikten utomhus, så du behöver inte oroa dig för mönster och vissa dekorationer.

Turkos för vintageinställningar

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé14 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Terrat Elms inredningsdesign

När den appliceras tillsammans med lätta och jordiga bruna kan turkos göra till och med ett modernt rum till en attraktiv vintage-oas.

Dess förmåga att smälta in i svala och neutrala miljöer gör den attraktiv även för strandteman, naturinspirerade hem, eleganta eller rum i Hollywood-stil i regencystil.

Som vi påpekade tidigare passar turkos otroligt bra med många färger. Så du kan använda den med skimrande orange, varmgul, limegrön eller till och med olika blå nyanser för att skapa Medelhavsmiljöer.

Turkos på väggarna och tillbehör

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé3 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Gacek Design Group, Inc.

Det bästa sättet att skapa ett visuellt anslutet och sammanhängande utseende i rummet är att använda väggar och tillbehör (pallar, ramar, lampskärmar etc.) i samma färg.

Turkos är en av de sällsynta färgerna som kan användas för detta ändamål, även om elementens nyanser inte är helt identiska.

Turkos i sovrummen

Turkos-inredning-design-är-alltid-en-bra-idé4 Turkos-inredning är alltid en bra idéBildkälla: Gacek Design Group, Inc.

Turkos är en fantastisk färg för sovrummet, men du måste använda den försiktigt. Hemligheten är att välja en balanserad nyans: varken för stark eller för mjuk, men ändå lugnande och synlig.

Turkos i badrummen

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé10 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Renée Gaddis Interiors

Den snabba visuella kopplingen mellan turkos och vatten gör den idealisk för badrum där du antingen kan välja ett färgat kakelgolv eller implementera nyansen med små detaljer som handdukar och tillbehör.

Turkos på kontoret

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé15 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Förbered scenen

Att välja färg för ditt kontor är en svår process eftersom du måste välja något professionellt som dock kan slappna av och hjälpa dig med ditt arbete.

Samtidigt måste kontoret vara inbjudande och stimulerande. Enligt erfarna designers är turkos den bästa lösningen eftersom den fångar ögat omedelbart, men tillåter inte dess dynamiska karaktär att distrahera dig från ditt arbete.

Turkos i det specifika området som behöver sticka ut

Turkos-inredningsdesign-är-alltid-en-bra-idé9 Turkos-inredningsdesign är alltid en bra idéBildkälla: Staffan Tollgard Design Group

Om du gör ditt mest attraktiva område turkos, spelar du på den säkra sidan: om du till exempel applicerar turkos på fåtöljer, kuddar och mattor i din plats, kommer den att sticka ut och locka uppmärksamhet snabbare än någonting annat i rummet .
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*