Home / Hem / Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg

Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg

Ett grönt vardagsrum lugnar alla som sitter i det. Färg är också ofta förknippad med god hälsa, vilket gör gröna vardagsrum till bra platser för stora eller små sammankomster.

Grön kan ge mycket till ditt vardagsrum. Den kan användas på så många sätt. Det fungerar bra som en neutral färg. Det finns en nyans av grönt som kan fungera med nästan vilken annan färg som helst.

Som en av de vanligaste färgerna i naturen ger grönt ditt utrymme en organisk, naturlig känsla.

Det finns så många alternativ för ett grönt vardagsrum. Här är några tips och tricks som hjälper dig.

Focal-point-wall-in-new-living-room-by-April-Force-Pardoe-Interiors- Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: April Force Pardoe Interiors

Färger och toner

Att välja grönt med ditt vardagsrum är bara det första steget. Kolla in färgvalen i din lokala hårdvaruaffär. Det finns så många olika typer av grönt! Även att söka efter Pintrest eller Google Images efter ”gröna vardagsrumsidéer” erbjuder ett överväldigande val. Låt oss börja med att bryta ner några av de mest lämpliga färgscheman.

Vardagsrum-med-trächuckar-fin-möbler-inredning Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Woodchuck’s Fine Furniture & Decor

Mintgrönt vardagsrum

Mintgrön är ett djärvt val. Det är en levande och uppfriskande färg. Var dock försiktig när du använder denna nyans i ditt gröna vardagsrum. Ett mintgrönt vardagsrum ska ha gott om naturligt ljus.

Detta belyser färgens ljusstyrka. Mässingsbeslag ser väldigt bra ut i ett mintgrönt vardagsrum och ger det en värme som inte finns när man använder krombeslag.

Modern-Green-Seattle-Remodel-by-Seattle-Staged-for-Sale-and-Design-LLC Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Seattle iscensatt för försäljning och design LLC

Varma accenter är ett måste när du använder en mintgrön vardagsrumsdekor. Det är en så ljus och fräsch färg att det behövs varma färger för att slipa den. Koraller och röda viner passar mycket bra med mynta. Mynta är särskilt lämplig i rum i retrostil på 50- eller 60-talet.

Johns-Island-Residence-of-Priests-Custom-Contracting-LLC Green Living Room Ideas: Walls, Stolar, Paint
Bildkälla: Priest’s Custom Contracting, LLC

Om du inte vill gå till ett fullfjädrat mintgrönt vardagsrum, använd det som en accentfärg. Det kan fungera ganska bra istället för andra neutrala färger.

Alternativt kan du använda den i accentbitar för en fräsch och livlig touch. Mintgröna vardagsrumsstolar, accentkuddar eller stolar kan vara en perfekt touch som håller mynten i mått.

City-Living-on-the-Hudson-by-Gacek-Design-Group-Inc Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Gacek Design Group, Inc.

Sage grönt vardagsrum

Sage green är en av de mest lugnande färgerna för dina gröna vardagsrumsväggar.

Det fungerar bra med en mängd andra färger och teman. Den avslappnande mjukheten skapar ett mysigt utrymme som har rätt mängd värme, även om det mestadels är coola färger.

När det gäller en naturlig känsla – väl, är salvia en typ av växt som används ofta i medicinska och terapeutiska blandningar.

Balansera salvia med andra mjuka färger och texturer för maximal påverkan.

Room-by-Lake-Country-Builders-Green vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Lake Country Builders

Grått och grönt vardagsrum

Grått och grönt är en mjuk typ av färgschema. Det balanserar lugn och livlighet och kan fungera i nästan vilken som helst nyans av grönt. Du måste dock se till att det inte blir dyster och trist. Använd därför grå och grön vardagsrumsfärg för maximal påverkan.

Lättare gråar hjälper dig här, även om du kan få mörkare gråtoner om du väljer ett mest grönt vardagsrum, särskilt om du väljer en ljusare grön. Planering och tänkande är mycket viktigt när man beslutar om ett grått och grönt vardagsrum.

Lido-Tropical-av-Clifford-M.-Scholz-Architects-Inc Idéer för ett grönt vardagsrum: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Clifford M. Scholz Architects Inc.

Grönt och vitt vardagsrum

Om du vill lägga till en vårkänsla i ditt lummiga vardagsrum är grönt och vitt rätt färgschema. Antingen färger kan vara din accent. Den totala effekten är klar och ren. De vita dekorationerna på vardagsrumets gröna väggar är särskilt slående.

Gröna vardagsrumsmöbler kan fungera underbart om du istället vill måla dina väggar vita och springa ut som den vita dekorationen på de gröna väggarna gör.

Beverly-Hills-traditionell stil-herrgård-av-MI-Design-Inc-gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: MI Design, Inc.

Ta med några växter och blommor för att verkligen fånga den vårkänslan. Ett grönt och vitt vardagsrum är en livlig kombination som ser särskilt bra ut i ett vardagsrum med utsikt över en livlig trädgård.

Juvelfärgade gröna

Om du dekorerar rummet i juvelfärgade nyanser av grönt ser det påkostat och lyxigt ut. Smaragder och påfågelgröna är rika och pråliga. När du använder juveltoner är det bästa sättet att maximera deras påverkan att använda dem i överflöd. Kombinera dem med detaljerade strukturer som siden eller sammet.

Vardagsrum-vid-Middleton-gruppen Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Middleton Group

Mattor i orientalisk stil och eleganta konstverk sätter tonen i vardagsrummet. Var försiktig så att du inte gör rummet för mörkt och utnyttjar din belysning ordentligt eftersom dessa juvelgrönsaker tenderar att bli mörkare.

Modern-Portland-ny-konstruktion-vardagsrum-av-Kraft-anpassad-konstruktion-gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Kraft Custom Construction

Flera nyanser av grönt

Om du älskar grönt, alla typer av grönt, bli galen och använd dem alla i ditt gröna vardagsrum! Blanda och matcha dem fritt.

Var kreativ med det. Om du tror att det kan vara för mycket, oroa dig inte. Det finns få färger som kan användas som gröna burkar.

Fireline-by-Charlton-Jenrick Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Charlton & Jenrick

Flera färger kan paras ihop (eller tredubblas eller …) utan att vara överväldigande eller fula.

När du väl har bestämt dig för ett grönt vardagsrum, se till att använda alla nyanser av grönt som du kan njuta av. Detta kan också vara ett överraskande friskt utseende som påminner om djungler och skogar för en övergripande ljus men ändå lugnande effekt.

Mysigt med en pop-av-orange-av-Ann-Lowengart-Interiors Gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Ann Lowengart Interiors

Grön med måtta

Om tanken på en full green-out är för mycket, använd den som en accentfärg. En vägg med en grön accent kan vara en överraskande elegant touch som livar upp ett vanligt neutralt vardagsrum.

Du kan tona ner din användning av grönt ännu mer, men ändå få belöningen genom att helt enkelt använda den i dina accentkuddar, kast, mattor eller som en del av mönstret på dina möbler. Detta ger fortfarande den lugnande och naturliga tonen som grönt ger, men det kommer inte att överväldiga utrymmet.

Modern bondgård-Elmhurst-IL-av-Charles-Vincent-George-Architects-Inc-Green Living Room Idéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: Charles Vincent George Architects, Inc.

Få inspiration från det gröna du redan ser

Om du inte är säker på vilken nyans av grönt du ska använda, gå till den som används i mattor eller kuddar som du redan äger. Detta kan vara en bra utgångspunkt och kommer sannolikt att spara pengar. Använd det stycke du valt för att också räkna ut dina accentfärger, mönster och former.

Inomhusfotografering-vid-kust-arkitektur-fotografering-gröna vardagsrumsidéer: väggar, stolar, färg
Bildkälla: COAST Archiectural Photography

Slutsats

Green erbjuder så många alternativ för ett vardagsrum. Tänk på den känsla du vill att ditt vardagsrum ska känna och titta sedan på dina favoritgrönsaker och toner. Du kan ha ett retro rymdåldersutrymme, ett klassiskt rent rum eller en överdådig bit lyx genom att smart använda färgen grön i ditt vardagsrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*