Home / Hem / Barnvagnsfärgscheman för ditt babyrum
Barnvagnsfärgscheman för ditt babyrum

Barnvagnsfärgscheman för ditt babyrum

Hittills har det varit en allmänt accepterad regel att barnkammarfärger ska vara mjuka och pastellfärger. Trender dikterade att dämpade färger har lugnande effekter på små barn, och folk tycktes acceptera detta utan att överväga skarpare babyrumsfärger. Men tendensen att använda skarpare färger för att skapa en stark och stimulerande miljö gick inte förbi dagis.

Att välja rätt babyrumsfärg kan vara en skrämmande uppgift. Är färgpalett för fet? Kommer barnet att känna sig överväldigad av dessa levande färger? Slutligen, hur kommer färgschemat i babyrummet att matcha inredningen i våra andra anläggningar? Framgången för dem som har experimenterat och uppnått beundransvärda resultat visar oss att färgpsykologi kan få svaret på våra frågor.

21 färgscheman för barnbarn för ditt barns rumBildkälla: Virginia-huset

Färgpsykologi är en gren av vetenskapen som studerar de olika effekterna av färg på vårt utseende och sinne. Det rekommenderas starkt att inte undergräva vikten av dess rekommendationer längre, särskilt när man studerar effekten av en viss färg i tidig barndom. Vi vill alla att våra barn ska bete sig ordentligt och utvecklas på lämpligt sätt i deras åldrar. Vad händer om du väljer ett lämpligt färgschema för babyrummet för att uppnå detta?
41 färgscheman för barnhem för ditt babyrumBildkälla: Merigo design
Låt oss lära oss om effekten av färg på våra barn:

Varma färger

I den konstnärliga världen används varma färger för att uttrycka positiva känslor och uppnå lugnande effekter. De är förknippade med de trevligaste känslorna som mysighet, glädje eller lycka och hjälper oss att lätt anpassa oss till okända miljöer.

51 plantskolor färgscheman för ditt barns rumBildkälla: Rockabye Mommy, LLC

Psykologer tror att varma nyanser (gula, röda eller orange) kan stimulera hjärnans funktion och ge oss energi och motivation att växa och förbättra oss själva, men bör undvikas på natten på grund av deras “energigivande effekter”.

61 babyskolans färgscheman för ditt barns rumBildkälla: Virginia-huset

Som ett resultat har varma färger begränsad användning och kombineras vanligtvis med svalare nyanser. De installeras endast delvis (genom att lägga till matchande tillbehör eller fästa dem på en viss vägg) och i kombination med sina coola motsvarigheter. Slutresultatet är en uppenbar balans som inspirerar till lugn och råvara.

orange

Färgpsykologi beskriver orange som den ”förbindande färgen” och ”pionjären för social interaktion”. Orange är väldigt varm, mysig och intim och kan få en person att känna sig trygg. Men orange är också en mycket stark färg som kan leda till överstimulering.

71 färgscheman för barnhem för ditt barns rumBildkälla: Erinn V Design Group

Ett helt orange rum kan verka packat och smalare än det faktiskt är. Men om detta är din favoritfärg och du är fast besluten att använda den, se till att det finns gott om ljus i detta rum.

röd

Rött är en energigivande färg som kan väcka ditt sinne och öka din hjärtfrekvens. Att välja rött som festfärg för ett rum är ändå inte det bästa valet. Att vara helt omgiven av denna färg kan leda till överexcitation, aggression och suddighet. Det är ännu viktigare att undvika detta i barnrum, eftersom det kan motivera deras redan rastlösa beteende.

81 plantskolans färgscheman för ditt barns rumBildkälla: Kate Jackson design

Blå – avkopplande, utmanande

Det är riktigt blått har en trevlig, lugnande effekt. För att applicera det korrekt måste du vara medveten om de olika effekterna av dess nyanser. Mörkblå (särskilt gråblå) kan skapa känslor av melankoli och sorg.

91 färgscheman för barnbarn för ditt barns rumBildkälla: Stone Creek Builders

Blå lugnar sinnet och är inte det rätta valet för att öka barns produktivitet. Du kanske redan har märkt detta när du matar ditt barn – om barnet vägrar att äta hjälper inte blå redskap!

När det gäller barnrumsfärger ska blå endast användas när det är lättare och varmare. I själva verket skulle det vara en vinn-vinn för ett barn som känner sig varm hela tiden.

Den feminina rosa

Alla tvivel åt sidan är rosa en flickaktig färg! Oavsett om det här är en allmän sanning eller en smart marknadsföringsstrategi, är rosa en vacker färg som är förknippad med delikatess, stil och lugn. Vad vetenskapen säger är att rosa också ska användas i pojkarum.

101 babyskolor färgscheman för ditt babyrumBildkälla: Eduarda Correa Arquitetura & Interiores

Beteendeforskare från San Bernardino County Parole Department i Kalifornien undersökte fängelsebarn och drog slutsatsen att de uppförde sig mindre våldsamt i ett vanligt rosa rum som var 4 x 8 fot. Du bör också överväga denna information för din sons dagis!

Som i andra fall bör du undvika att måla hela babyrummet i en enda färg. På grund av dess empatiska egenskaper kan absolut rosa ha en negativ inverkan och orsaka ditt barns känslomässiga störningar och nervositet.

gul

Det första som kommer att tänka på när någon nämner gult är sol och ljusstyrka. Det kan vara ett trevligt val för ett rum med begränsad ljusåtkomst och ge glädje och glädje. Undvik dock hårda och starka nyanser när du applicerar gult i ett barns rum.

111 färgscheman för barnhem för ditt babyrumBildkälla: Liz Levin Interiors

Dessa stimulerar mental och fysisk aktivitet och ger inte ditt barn den vila det behöver.

Så använd mjuka gula för att uppdatera ditt dagis färgschema, men försök att inte överdriva det.

Aqua

Aqua är det perfekta valet för personer med trötthet, sömnlöshet eller högt blodtryck. Dess förening är renhet, rymd och ljus och det är en riktig lyx för stressade och upptagna människor. Det är just därför att för mycket vatten inte är bra för barn och kan vända tillväxt- och utvecklingsprocessen.

Kalla färger

Till skillnad från varma toner har coola färger lugneffekter på vårt sinne och kropp. På grund av detta väljer många att använda dessa färger i sina dekorationsscheman för att säkerställa en känsla av rymd och fred. De bör dock användas försiktigt eftersom ju starkare de är, desto kallare och mer reserverad kommer en person att känna. Det bästa sättet att mildra en sådan effekt är att kombinera den med pastellfärger, benvita tyger och tillbehör.

brun

Brun är det jordigaste, varmaste och mest naturliga valet för ditt barns rum. Det är favoritfärgen för barnkammare som kan lära ditt barn att älska och ha medkänsla med naturen.

Om du bestämmer dig för en brun plantskola, välj mellan mörkare toner eller mjuk beige, eftersom mellantonerna kan associeras med många obehagliga saker.

grå

Som nämnts tidigare kan experiment med färg ge fantastiska resultat. Detta behöver inte betyda att magin hos neutrala pallar förloras oåterkalleligt! Neutrala färger är rättvisa och uppmuntrar tankar och känslor. Grå är till exempel perfekt för att fräscha upp de djärva färgerna du har valt för din heminredning.

grön

Grönt är den ultimata symbolen för natur och lugn. Det är den första färgen som kommer att tänka på när vi pratar om fred, hälsa och välbefinnande. Detta beror på att grönt är en kraftfull napp för sinnet och kroppen som hjälper oss att lugna ner och fokusera.

121 babyskolor färgscheman för ditt barns rumBildkälla: Urban ID Interior Design Services

Ibland ökar en grön miljö våra väsentliga färdigheter – en berömd studie drog slutsatsen att ett grönt lager applicerat på en sida med text ökar läshastigheten och kvaliteten på förståelsen.

Lila – magnifik, fascinerande, extravagant

Lila är den ”dyra färgen” eftersom den alltid kommer med lyx och royalty. Människor har alltid associerat lila med sin sociala status och rikedom (särskilt juveltoner). Motivet är att lila är ganska konstgjord och sällan kan ses i naturen. Det är därför som äkta lila (lila, lavendel och rosmarin) också väcker lugn och aristokrati.

13 babyskolor färgscheman för ditt babyrumBildkälla: Emc2 Interiörer

Oavsett hur nära vetenskapen kan förklara förhållandet mellan färg och beteende, är ditt hems utseende alltid ditt personliga val. Detta gäller särskilt lila väggar och tillbehör som visar hur populär den här färgen är hos alla generationer. Men om du planerar att använda den i ditt barns rumsfärgschema, finns det några tips att tänka på.

Vetenskapen har upprepade gånger bekräftat att lila är barnens favoritfärg. Ljus eller mörk, lila lyckas alltid fånga deras uppmärksamhet och hålla dem fokuserade under en längre tid. Dessutom har lila inga visuella eller beteendemässiga biverkningar, vilket innebär att du kan använda denna eleganta babyrumsfärg med absolut frihet.

Vit

Vit är mästaren i alla kombinationer. Den kan användas i valfri färg, ton eller nyans så mycket som du anser nödvändigt. Inte konstigt att den här färgen används lika över hela världen – den är en symbol för omvändelse, hopp och vitalitet.

141 barnfamiljens färgscheman för ditt babyrumBildkälla: Palm Beach Tots

Vit rekommenderas starkt som en babyrumsfärg eftersom det ökar självbedömningskapaciteten och stärker gränserna mellan barn.

svart

Svart är inte riktigt en vanlig barnkammarfärg. Anledningen till detta är att människor känner sig negativa och försöker undvika det så mycket som möjligt. Svart är tänkt att vara mer ett moderationsverktyg än en färg och bör endast användas i rymliga rum med stora fönster och mycket utomhusljus.

Sammanfattning

11 barnfamiljens färgscheman för ditt barns rumBildkälla: Lori Gentile inredning

Dessa generaliseringar kan komma till nytta, men det som är viktigt i slutet av dagen är personliga psykologiska svar. En viss färg som tros skapa en viss känsla kan göra tvärtom i ditt fall. Detta beror på att vi alla är olika och kommer från platser med olika kulturer och sociala preferenser.

De sociala förväntningarna är mycket höga när vi skapar våra babyrumsfärgscheman. Det är därför vi tenderar att utsätta våra barn för färger de inte gillar. Om din lilla flicka föredrar blått, oroa dig inte för den negativa sidan. Våra hjärnor kan identifiera våra behov och de kommer alltid att vägleda oss i rätt riktning. I grund och botten vill din dotter det hon behöver och det är rätt sätt att hålla hjärnan lycklig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*