Home / Hem / Backsplash i rostfritt stål – fördelar, tips och idéer
Backsplash i rostfritt stål – fördelar, tips och idéer

Backsplash i rostfritt stål – fördelar, tips och idéer

Oavsett hur mycket du gillar klassiska bänkskivor i granit hjälper de dig inte att hålla ditt kök uppdaterad.

Den nya trenden är en räknare i rostfritt stål som den som används av kända restauranger över hela landet.

Även om denna disk ser elegant och sofistikerad ut är den nästan oförstörbar.

Stål var tidigare material för bestick och redskap, men så är det inte längre i dag. På grund av dess många fördelar är det ett populärt val för bänkskivor, plattor och backsplays idag.

Det finns många fördelar för husägare som har valt rostfria mätare, men det viktigaste är praktiska.

Rostfritt stål-Backsplash-fördelar-tips-och-idéer12 Rostfritt stål-Backsplash - fördelar, tips och idéerBildkälla: Dan Forer, fotograf

Tillsammans med bänkskivan i rostfritt stål installerar de ofta köksstänk i rostfritt stål så att deras rum har den moderna, urbana, eleganta atmosfären med hundratals stilar och färger att välja mellan.

Som med andra material har rostfria stålbacksplashidéer vissa nackdelar. Läs den här artikeln för att upptäcka fördelarna och nackdelarna med detta koncept och bestäm om det är rätt designlösning för ditt kök.

Backsplashes i rostfritt stål – fördelar och nackdelar

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer1 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: Bernard Andre Photography

Det första imponerande ögonblicket relaterat till backsplash i rostfritt stål är dess samtida utseende, men det finns mycket mer att tänka på när det gäller dessa trendiga bitar.

Först och främst är de den mest hygieniska lösningen för ditt kök: De är icke-porösa och tillåter inte bakterier att enkelt föröka sig i ditt kök.

Helt slitstarkt och skadebeständigt

Rostfritt stål-Backsplash-fördelar-tips-och-idéer2 Rostfritt stål-Backsplash - fördelar, tips och idéerBildkälla: Cary Bernstein arkitekt

Rostfritt stål är inte bara visuellt tilltalande utan också motståndskraftigt mot fläckar, värme och vattenskador.

Materialet är 100% porfritt och inget ämne kan tränga igenom materialet, vilket gör det helt motståndskraftigt mot mögel, bakterier och andra bakterier.

Regelbunden torkning räcker för att bibehålla glansen och förbereda rena och hälsosamma måltider för din familj.

En annan viktig fördel är att stål är ett flexibelt material och du kan bokstavligen installera det i alla delar av ditt kök där andra material bara inte passar.

Sofistikerat utseende

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer3 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: Webber + Studio, arkitekter

Bänkskivor i rostfritt stål ser sofistikerade ut att passa in i alla kök och ser rena och perfekta ut, oavsett var du installerade dem.

Att lägga ner denna metall är så lätt att du kan experimentera och komma med unika bänkskividéer. Detsamma gäller rengöring, särskilt i fall där det inte finns någon kant mellan diskbänken och diskbänken.

En annan anledning till att bänkskivor i stål är så populära är deras blanka yta, som reflekterar ljus och gör att även det minsta köket verkar större och rymligare.

Bänkskivor i rostfritt stål är värmebeständiga. Vi rekommenderar dock att du är försiktig när du placerar heta kokkärl ovanpå. Kom ihåg att använda underlägg för att undvika irreparabla brännskador.

En modern lösning

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer4 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: KUBE-arkitektur

Steal gör ditt kök distinkt och minnesvärt, särskilt när det ingår i ett modernt designscenario.

Ändå passar det glänsande och moderna utseendet sömlöst i alla färgscheman, varför du också kan överväga det i traditionella och vintageinspirerade kök.

Huvudskillnaden mellan bänkskivor i stål är ytan med olika mönster och strukturer: tänk på ditt övergripande koncept och välj den yta som passar bäst.

Budget-alternativ

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer 5 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: ZL Design

Bänkskivor av rostfritt stål är i själva verket tunna laminatpallar av metall som läggs ut på plastbasis, varför de finns till ett relativt lågt pris.

Ett rymligare kök

Rostfritt stål Backsplash-fördelar-tips-och-idéer6 Rostfritt stål Backsplash - fördelar, tips och idéerBildkälla: Michael Abrams Limited

Det mest geniala med att använda bänkskivor i stål är deras strålningseffekt: Den släta och släta ytan reflekterar ljus som inget annat material och får rummet att se mycket ljusare och större ut än det faktiskt är.

Konsultera en skicklig designer för bästa resultat, eftersom de kan ge dig en ganska bra uppfattning om hur du balanserar belysning med metallytor.

Rostfritt stål i moderniseringens tjänst

Förstå vad ditt utrymme behöver

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer7 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla:
Jeni Lee

Samtida och eleganta metalllösningar är inte exklusiva för staden. Du kan dra nytta av dem oavsett var du bor och enkelt kombinera dem med glaserat porslin eller rustikt ladugård.

Hemligheten är att lära sig att balansera mellan stilar och förstå vad ditt utrymme kan erbjuda och hur du får ut det mesta av dina nuvarande funktioner.

Du måste analysera metallplattornas reflektionsförmåga innan du installerar dem så att du kan placera dem mittemot fönstret eller använda dem som snygga ytor för dina kaffehörn, bord och flytande öar.

Mångsidigheten hos rostfria plattor är bara imponerande och låter dig designa ditt kök som du föreställde dig det, vare sig det är modernt eller traditionellt.

Beroende på vilken stil du väljer kan du också välja några av de många typerna av polering, särskilt om ditt kök redan är fyllt med stålapparater som kylskåp, ugnar och diskmaskiner.

I grund och botten kan rostfritt stål backsplashes vara de centrala delarna i ditt kök med låg karisma eller kompletterande element i en modern och minimalistisk matlagningsoas.

Låt naturen inspirera dig

Rostfritt stål Backsplash-fördelar-tips-och-idéer 9 Rostfritt stål Backsplash - fördelar, tips och idéerBildkälla: Hunt Laudi Studio

Många husägare föredrar bronsfärgade plattor och stänkskydd i stål eftersom de hjälper dem att anpassa sina kök, men det är inte slutet på historien.

Kreativa människor kan se bortom dessa idéer och hitta ännu mer effektiva sätt att utforma sina kök, inklusive de som kommer från naturen.

Det finns ingen bättre plats att få inspiration när man väljer former och färger, speciellt när man utformar ett hemtrevligt utrymme som köket.

Gå bredvid en bäck och försök att skildra den reflekterande effekten av vatten på kalksten.

Det visar mer eller mindre hur metallplattor eller backplattor av rostfritt stål beter sig jämfört med naturstenplattor, och hjälper dig att välja rätt färger, ytor, former och linjer.

Samma princip kan tillämpas när du planerar ditt poolområde, väggar eller badrumsytor: även om du aldrig har sett sten som ett centralt material för ditt hem kan det visa sig vara en perfekt accent för din trendiga metalliska design.

Applicera brickor där det är möjligt

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer8 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: ART Design Build

Plattor är gjorda av alla slags material och rostfritt stål är inget undantag. Metallplattor är mycket praktiska för köket eftersom de är lätta att rengöra och extremt motståndskraftiga mot alla typer av skador.

Kombinera moderna designelement med klassiska

Rostfritt stål Backsplash Fördelar-Tips-och-idéer 10 Rostfritt stål Backsplash - Fördelar, tips och idéerBildkälla: Chris Snook

Sanningen är att om du bara tittar på en funktion får du inte de bästa resultaten inom design. Du måste kombinera flera funktioner och se hur de kompletterar varandra.

Lägg till designstilar och filosofier i konceptet och leta efter unika blandningar som romerska travertinplattor och moderna metallmosaiker.

I slutet av denna process kommer du att äga ett unikt, färdigt kök som kommer att hålla dig ute i många år framöver.

Innan du börjar planera, se till att du har definierat dina mål och åtskilja praktiska idéer från opraktiska.

När du har en klar uppfattning om vad du gör kan du förvandla din inspiration till drivkraften för dina designinsatser utan att förlora fokus på huvudmålen, som är en praktisk och användbar miljö.

Om du redan har bestämt dig för metallbacksplash, rengör dem regelbundet och behåll deras felfria glans i många år.

Ta helst bort fläckar med varmt vatten och tvål, eftersom kemiska rengöringsmedel och grova rengöringsmedel kan skada lacken på plattorna.

Avsluta tankar

Rostfritt stål-Backsplash-fördelar-tips-och-idéer11 Rostfritt stål-Backsplash - fördelar, tips och idéerBildkälla: Dirk Denison Architects

Rostfritt stål är inte en nyligen introducerad lösning för köksdesign, utan ett populärt material som har funnits i många år.

Det har nyligen återställt mycket av sitt rykte tack vare samtida minimalistiska koncept som vinner husägarnas hjärtan.

Rostfritt stål är inte bara ett ädelt utseende – bakom diskbänken eller spisen spelar stål rollen som permanent skydd som är både korrosions- och smutsavvisande.

Du kan enkelt torka av det med varmt vatten och tvål och dra nytta av de fantastiska ljusreflekterande egenskaperna som får ditt kök att se större ut.

Ju större stålytan är, desto lättare är det att rengöra och du behöver inte oroa dig för sprickor och injekteringsbruk som med andra material.

Det finns också många alternativ att välja mellan, inklusive de som ser fantastiskt bra ut i kombination med sten, marmor eller glas.

Rostfritt stål är ett av de mest prisvärda alternativen för köksrenoveringar som fortfarande ser dyra och sofistikerade ut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*