Home / Hem / Arbeta med en arkitekt för utformningen av ditt hem

Arbeta med en arkitekt för utformningen av ditt hem

Låt oss föreställa oss att du utformar ett nytt hem eller renoverar det du redan har. Det första du behöver göra är att avgöra om du arbetar med en arkitekt för att designa ditt hem verkligen är vad du behöver, och om den arkitekten är den rätta för att göra din vision till verklighet.

Förutsatt att du är ombord för att anställa en arkitekt finns det några faktorer du måste tänka på: arkitektens förtrogenhet med lokala byggregler, miljöhänsyn, genomförbarhet och viktigast av allt den professionella attityden. Om du hade hittat allt detta inom din budget – är du en riktigt lycklig person!

Var en beredd husägare

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 1 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Phil Kean Design Group

När du först träffar arkitekter fylls de med frågor som kan hjälpa dem att avgöra vad du verkligen vill ha. De kommer att undersöka både dina estetiska idéer och dina praktiska problem och sätta ett mål som måste uppfyllas.

För att leda dem till rätt mål måste du svara på dessa frågor eftertänksamt och uppriktigt, förklara det material du planerar att använda och till och med visa foton eller personliga skisser. Arkitekter kommer att uppskatta det!

Fråga efter råd

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hus2 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt husBildkälla: Rhodos arkitektur + ljus

Alla som har haft något att göra med arkitekter kan vara till hjälp. Det kan vara en vän vars hus har redesignats eller en familjemedlem vars vän råkar arbeta i ett arkitektföretag.

Detta ger dig en översikt över vad du letar efter, eller åtminstone en utgångspunkt för att avgöra om någons arbete passar dina behov.

Du måste se och jämföra exempel så att du kan begränsa dina val till tre företag och välja mellan dem.

Välja arkitekt

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 3 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla:
En2 Development Corp.

Välj först en arkitekt vars tidigare arbete liknar dina idéer. Leta efter foton av hans senaste mönster eller besök färdiga platser och få en uppfattning om hans designkänsla och preferenser.

Prata med honom och försök ta reda på vad han tycker om vissa lösningar, system eller material. Gillade att en arkitekt arbetat tidigare är avgörande för att göra ett urval eftersom du har en gemensam grund för fruktbart samarbete.

Låt inte meningsskiljaktigheter avskräcka dig – arkitekten försöker hindra en idé för din egen skull! Se till att i stället för att vänta på det sista ögonblicket för att berätta för honom att du inte gillar hans jobb, kan du övervinna problem med konversationen.

En annan viktig punkt är hans erfarenhet. Till exempel, om du återställer ett gammalt hus behöver du en arkitekt som redan har arbetat med historiska byggnader och därför är bekant med de strikta byggnormer och tillstånd som krävs i detta fall.

Det är också viktigt att vara öppen om dina önskemål och förväntningar: be arkitekten att förklara allt du inte förstår och förväntar dig inget annat än partnerskap och ett utmärkt samarbete.

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 4 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: My House Design Build Team

Nyckeln är att lita på arkitekten och hitta någon som kan balansera sina tekniska och professionella färdigheter med sin vänliga inställning. Viktigast av allt – någon du har råd med.

Karaktären hos en designprocess är ganska komplex, vilket innebär att du inte kan lämna en fråga obesvarad. Först och främst måste du förstå avgifterna, villkoren för kontraktet eller mer exakt vad kontraktet täcker och vad det inte gör.

Underlåtenhet att förstå avtalet kan leda till obehagliga konsekvenser, till exempel: om du förväntar dig en tjänst som inte ingår eller om du inte uppskattar det extra arbete som din arkitekt måste göra.

Om du till exempel arbetar med ett företag, försök att förstå vem som ansvarar för ditt projekt, eller åtminstone vilka entreprenörer som kommer att vara inblandade.

Se till att din arkitekt känner till din budget

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 5 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Brink anpassade hem

Hemdesign kan inte bestämmas i en enda konversation. Ingen arkitekt kommer att vara tydlig om priset och genomförbarheten för din design bara genom att bekanta sig med dina idéer, och han kommer definitivt att be dig att träffas igen och diskutera dina ambitioner.

Se dock till att du kan runda ett belopp för att föreslå dem innan de börjar. Om du är osäker på hur mycket en idé som din kan kosta, kontakta andra arkitekter och ta reda på priserna på det material du behöver.

Detta ger arkitekten anvisningar och en tydlig bild av priset på hans designinsatser, aktiviteter och material.

Balans mellan dina idéer och din arkitekt

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 6 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Morell Landscape Associates

Många människor försummar att diskutera detaljerna i sin design innan de gör en skiss. För det mesta gör de det för att de inte riktigt förstår arkitekten och det faktum att han behöver din hjälp för att utvärdera och välja rätt material.

I dessa fall är det rätt när en arkitekt inte uppfyller användarnas krav, planerar att skala med motgångar, samhällets bekymmer försummas och hela processen fördröjs i onödan.

Arkitekten behöver ditt bidrag till projektet för att få denna vision till liv. Han kommer att använda dina idéer, rita en skiss som du vill och diskutera allt som inte är vad du vill.

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 7 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Scott Allen arkitektur

Det är den punkt där du förstår om den slutliga produkten kommer att behaga dig, vilket är mycket bättre än att upptäcka detta i ett skede där konstruktionen har börjat och det finns nästan inget sätt att ändra planer.

Så snart en skiss bekräftas skapar arkitekten konkreta planer där alla material och skruvar och muttrar redan ingår.

Bra arkitekter vill inte mer än att göra ditt hem perfekt

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 8 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Phil Kean Design Group

Att utforma ett hus involverar många viktiga funktioner för arkitekter, varför de måste prestera bra i många discipliner. Arkitekter måste inte bara göra ditt hem estetiskt tilltalande, de måste också ta hand om den praktiska aspekten och utveckla en integrerad struktur med lämplig el- och anläggningsteknik.

Det är upp till dem att hålla huset varmt / svalt, lösa fastighetsproblem och ge dig något som kommer att hålla i flera år. Prata med honom istället för att förvänta sig mirakel från arkitekten.

Istället för att vara stel och titta från sidan, bidra till hans tillvägagångssätt. Arkitekter är främst öppensinnade konstnärer som vill höra idéer och bli inspirerade. Acceptera därför dina kritiker och försök att förstå om din vision faktiskt är genomförbar.

Arkitekter har svar på frågor från sin specialistkunskap

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 9 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: KW designar

Arkitektur är extremt komplicerat och otroligt enkelt samtidigt – allt beror på din arkitekt förmåga att förklara det arbete som utförs.

Det är därför arkitekter gillar att arbeta med ivrig husägare snarare än lata och ointresserade husägare som absolut litar på andras lösningar i sina egna hem.

Även om ditt hem bara är en ritning på ett papper, måste du ställa frågor eller till och med utmana arkitekten att genomföra de idéer som du tycker passar din design.

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 10 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Blueprint Designs

När du funderar på hur problematiskt det kan vara att få ett bygglov måste du lita på att din arkitekt hjälper dig och hjälper dig att lindra stress så mycket som möjligt.

Även när arbetet har börjat förblir arkitekten ansvarig för processen och ser till att allt görs som det borde vara.

Arkitekter ansvarar för hela projektet

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 11 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Lake Flato Architects

En bra arkitekt ska inte bara rita hur ditt utrymme ska se ut – han bör tänka på genomförbarhet och material och samordna din entreprenörs arbete.

Det är inte alltid lätt för entreprenören att sätta ihop sitt arbete enligt arkitektens vision, varför han måste ha felfri kommunikation och lita på varandra.

Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hem 12 Arbeta med en arkitekt för att designa ditt hemBildkälla: Castro Design Studio

Arkitekten förmedlar mellan dig och din entreprenör, hanterar alla aspekter av avtalet, ber säljarna att svara på frågor, föreslå ändringar och hantera.

Det är tänkt att ta itu med problemen och avvisa arbete som inte lever upp till förväntningarna, eller enklare, för att se till att allt görs korrekt, i tid och i budgeten. Detta gör din arkitekt till den starkaste allierade du har när du bygger ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*