Home / Hem / Är din toalett rätt för dig?

Är din toalett rätt för dig?

Om du trodde att det var ett enkelt företag att välja toalett skulle du ha fel! Det finns så många olika typer av toaletter på marknaden att det kan vara extremt svårt att hitta rätt för dina behov. Det finns många monteringstyper, skålformer och spolmetoder. Därför är det inte så lätt att välja en som inte bara passar dina behov utan också passar i ditt badrum som du kan föreställa dig.

Med detta i åtanke, här är några tips som hjälper dig att välja rätt toalett.

Mät ditt utrymme

Interiören i badrummet i kall ton 171237652-57fcf4be3df78c690f804597 Är din toalett rätt för dig?

Du vill inte göra misstaget att välja en toalett som inte passar ditt badrum. Om du har ett kompakt eller besvärligt format utrymme, kan du behöva välja en annan toalettskål än den du föredrar. Du måste mäta tillgängligt utrymme innan du ens shoppar.

Tvättprestanda

Spolprestanda är ett viktigt inslag när du väljer toalett. Ingen vill ta itu med problemet med en igensatt toalett eller en toalett som kräver flera spolningar för att bli av med avfallet ordentligt. Du kan kontrollera MaP: s testresultat online för att se hur väl din favorittoalett spolas innan du köper.

Vilken design passar dig?

Det finns ett urval av två- och en-delade toaletter monterade på väggen. Även om tvådelad toalett är den vanligaste, blir de andra alternativen mer populära. En toalett i ett stycke kombinerar lock, skål och tank i en enhet.

Detta ger stora fördelar i form av färre läckor, enklare rengöring och ett snyggare utseende. Å andra sidan är de dyrare. Vägghängda toaletter är mycket snygga och praktiska, men de är också dyrare och svåra att installera och underhålla.

Vilken form av skål?

Badrums-etikett-idag-151218-lager-tease_c005dacb6b98ccce507fb6856625d4be Är din toalett rätt för dig?

Det finns både runda och långsträckta skålformer. En långsträckt skål är ungefär 3 tum större framför än en rund skål och kan vara upp till 31 tum lång. Detta kan ta för mycket utrymme i ett litet badrum. De som har fysiska funktionsnedsättningar eller är äldre kanske föredrar den större sätet för dess extra stöd.

Avlånga brickor är också bättre på att förhindra lukt och hålla tillbaka mindre avfall. Men du kan ha mindre val av toalettstol när du väljer ett till ditt badrum. Skaffa mer information Information om de olika typerna av toalettsitsar finns online.

Vilken höjd?

En standardtoalett är cirka 15 tum från golvet till sätet. Detta är ofta en bra höjd. Men om du är särskilt lång kan det krävas ett högre säte. 17-tums säten är toaletter med komforthöjd som är bra för funktionshindrade eller äldre.

Vad sägs om en dubbel spolning?

Din toalett använder upp till 30% av allt vatten i ditt hem. Vattenbesparande toaletter är dock inte alltid så effektiva, men dubbel spolning kan lösa dina problem. En dubbel sköljning gör att du kan välja den mängd vatten som behövs för att ta bort avfallet. På detta sätt sparar du vatten och kan göra din del för miljön.

Tryckassisterad eller gravitation?
En traditionellt designad toalett är en tyngdtoalett. Genom att förvara vatten i en tank som är högre än skålen dras vattnet in i toalettstolen genom tyngdkraften. En tryckassisterad toalett är å andra sidan ett helt nytt koncept. Även om det ser ut som en traditionell toalett finns det en extra tank i huvudtanken. Detta håller vatten som hålls under tryck. När toaletten spolas tvingas vattnet ut snabbare. Om du vill ha bra skålrengöring och mindre vattenförbrukning kan en tryckassistent vara något för dig, men det är dyrare. De kan också vara svårare att reparera när ett problem uppstår.

Följ dessa topptips så kommer du att upptäcka att toalettval inte behöver vara den utmaning du förväntade dig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*